Consulent Instroom & Daklozenteam

Als Consulent Instroom- en daklozenteam houd jij je actief bezig met de Delftse burger die wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Allereerst beoordeel jij als medewerker Instroomteam het recht op uitkering en de mogelijkheden tot re-integratie van klanten die zich nieuw melden. Natuurlijk hoort hier ook een stukje administratie bij: je rapporteert over de beoordeling en regisseert de afhandeling. Daarnaast ben jij werkzaam in het Daklozenteam, wat inhoudt dat je regelmatig gesprekken voert met daklozen die een verzoek hebben voor opvang, een briefadres en/of een daklozenuitkering. Je luistert, geeft advies en probeert ze binnen de grenzen van de wet zo goed mogelijk te helpen. Dit doe je zelfstandig, maar je werkt ook samen met hulpverlenende instanties. Zo kun je goed beoordelen of er echt sprake is van dakloosheid en welke hulpverlening er voor deze burger nodig is. Soms verwijs je de burger (via een warme overdracht!) ook door naar een van deze instanties, omdat hij of zij daar de hulp kan vinden die nodig is. Je leest het al: als Consulent Instroom- en daklozenteam kun jij veel impact maken.

Je werkplek

Een dakloze binnen de gemeente Delft kan veel vragen hebben of hulp nodig hebben. Om hem of haar zo goed mogelijk van dienst te zijn, hebben we de toegang tot daklozenopvang, maatschappelijke begeleiding, een gemeentelijk briefadres en bijstandsuitkering binnen één loket georganiseerd. Zowel in het Daklozenteam, als in het Instroomteam, richten we ons op geïntegreerd werken. Samen proberen we de effectiviteit van de dienstverlening aan de klant, onze burger, constant te verbeteren. Dit past helemaal in het motto van de gemeente: ons blijven onderscheiden met onze kwaliteit, onze diversiteit en onze verantwoordelijkheid. Niet alleen voor ons werk, maar ook voor elkaar en samen met én voor de stad.

Direct Solliciteren

Lijkt deze vacature jou wat? Solliciteer dan direct en wie weet heb jij de baan!

Solliciteer op deze vacature

Inschrijven

Ontvang een notificatie in jouw e-mail op het moment dat er een nieuwe vacature is.

Inschrijven